toprak kirli ise mahsul temiz olabilir mi?
Toprak, gıda listesindeki ilk maddelerdendir. Toprak, insanın üzerinde korkusuzca gezip dolaştığı, varlığının mutlak bağlı olduğu bir maddedir. Varlık sermayesinin ilk basamağı toprak, bitkilerin de sığınağıdır. Saymakla bitiremeyeceğimiz kadar gıdayı halen insanın hammaddesi olan topraktan hasat etmekteyiz. Toprak, öneminin anlaşılabilmesi için ana elementlerin içinde sayılmıştır bazı teorilerde.
Teknolojik gelişmeler, dünya nüfusundaki artış ve ticaretin küresel hale gelmesi toprağın da sanayi ile tanışmasına sebep olmuştur. Bunun neticesi olarak bazı ürünlerin yılın her gününde piyasada yer alması, ürün ve üretim metotları ile ilgili çeşitli standartların oluşturulması, üretimi kolaylaştırma ya da zararlıların bertarafı adına çeşitli kimyasalların üretimi zorunlu hale geldi. Elbette, bu yeni üretim araç ve metotları çeşitli riskleri beraberinde getirdi. Bilgisizlik kaynaklı yanlış uygulamaların yanı sıra daha çok kazanma adına insan sağlığını ikinci plana iten üreticiler ortaya çıktı, hem üretilen ürünlerin hem de toprağın kirlilik düzeyi arttı, genetik değişiklikler, radyoaktif kalıntılar toprakla anılır oldu..
Diğer kapsamlarımızda olduğu gibi SMIIC Standartları ve Dünya Helal Birliği Helal Uygunluk Kriterleri’ne göre çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Hilesiz, zararsız ve İslam inancına uygunluğu denetlenmiş ve denetimleri başarı ile geçmiş tarımsal ürünleri tüketici ile buluşturuyoruz. Zira toprak kirli iken mahsulün temiz olma imkânı bulunmuyor.
Size her an yardımcı olmaya hazırız.